زومپی گزارش کافه بازار از سال 1401: رشد قابل‌توجه نصب و به‌روزرسانی - زومپی

کافه بازار گزارشی مختصر از رفتار کاربران و دستاورد توسعه‌دهندگان این اپ‌استور در سال ۱۴۰۱، منتشر کرده است. طبق این گزارش، حدود ۲٫۴۳ میلیارد بار نصب و به‌روزرسانی از طریق بازار صورت گرفته که رشد قابل‌توجهی نسبت به سال ۹۹ و ۱۳۹۸ دارد که احتمالاً فیلتر گوگل پلی در این رکورد بی‌تأثیر نیست. در سال گذشته همچنین ۳۳ هزار برنامه و بازی جهت رفع مشکل ریسک‌های بالقوه امنیتی یا به‌دلیل عدم رعایت ضوابط بازار، حذف یا تعلیق شده‌اند.

در گزارش سال ۱۴۰۱ بازار خبری از درآمد توسعه‌دهندگان، تعداد کاربران بازار و… نیست؛ آمارهایی که می‌توانست به مقایسه عملکرد این فروشگاه اندرویدی نسبت به سال‌های گذشته کمک کند. بازار علت انتشار گزارشی خلاصه از سال ۱۴۰۱ را وجود سایت «بینش بازار» عنوان کرده است.

این پلتفرم مرجع اطلاع‌رسانی و تولید گزارش‌های داده‌محور بازار است که اطلاعات درباره کاربر را با شاخص‌های مختلف به اطلاع توسعه‌دهنده می‌رساند. ازهمین‌رو نیز بازار تصمیم گرفته است علاقه‌مندان و فعالین این صنعت که نیاز به اطلاعات بیشتری دارند، جذب سایت بینش بازار شوند.

در سالی که گذشت، کاربران این فروشگاه اندرویدی بیش از ۱٫۸ میلیارد بازی و برنامه از بازار نصب کرده‌اند. همچنین ۶۳۰ میلیون به‌روزرسانی از طریق این پلتفرم به ثبت رسیده است.

مجموع نصب و به‌روزرسانی از بازار در سال ۱۳۹۸ حدود ۱٫۸۵ میلیارد بار، در سال ۱۳۹۹ حدود ۱٫۶۷ میلیارد بار و امسال نیز نزدیک به ۲٫۴۳ میلیارد بار است که نشان از رشد قابل‌توجه فعالیت کاربران این پلتفرم دارد.

مقایسه تعداد نصب و بروزرسانی از بازار

گوگل پلی در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ فیلتر شد. از آن زمان تاکنون بدون استفاده از ابزارهای تغییر آی‌پی، امکان دانلود یا به‌روزرسانی اپلیکیشن از گوگل پلی وجود ندارد. به‌نظر می‌رسد این فیلترینگ نقش غیرقابل انکاری در رشد دانلود و به‌روزرسانی از بازار داشته است.

شاید اگر بازار رشد تعداد کاربران خود را اعلام کرده بود، بهتر می‌شد دراین‌باره نظر داد.

شبکه‌های اجتماعی جزو پرنصب‌ترین‌های بازار

پرطرفدارترین حوزه‌های نصب بازی و برنامه همواره از نکات جالب‌توجه گزارش اپ‌استورهاست؛ زیرا به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که مطابق سلیقه کاربران برای توسعه بازی و اپ اقدام کنند.

آن‌طور که در گزارش بازار آمده است، سال گذشته برنامه‌های دسته «ابزارها»، «شبکه‌های اجتماعی» و «سرگرمی» بیشترین نصب را داشته‌اند.

با توجه به فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ و حذف اجباری این دو اپ محبوب از بازار، مشخص نیست علت پرنصب‌ترین‌بودن حوزه شبکه‌های اجتماعی به افزایش تقاضا برای پلتفرم‌های بومی بازمی‌گردد یا خیر.

پرنصب‌ترین‌های بازار

درزمینه بازی نیز بازی‌های حوزه «اکشن»، «تفننی» و «مسابقه‌ای» بیشترین طرفدار را داشته‌اند.

کاربران بازار در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱٫۱۷ میلیارد برنامه و ۸۸۴ میلیون بازی را جستجو کرده‌اند که درمجموع بیش از ۲ میلیارد بار جستجو به ثبت رسیده است.

بیشتر اپلیکیشن‌های جستجوشده طی سال گذشته در حوزه ابزارها، آموزشی و سرگرمی بوده و بازی‌های مسابقه‌ای، اکشن و تفننی نیز پرجستجوترین دسته‌بندی‌های بازی در بازار بوده‌اند.

پرجستجوترین‌های بازار

آن‌طور که بازار اعلام کرده است، در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۸ هزار و ۸۰۰ بازی و برنامه جدید ایرانی تولید و بر بستر این پلتفرم عرضه شده‌اند.

تعلیق یا حذف ۳۳ هزار اپلیکیشن از بستر بازار

بازار در گزارش خود اعلام کرده که در سال ۱۴۰۱ و در چند نوبت، بازنگری جامعی در اپ‌های منتشرشده بر بستر این اپ‌استور انجام شده است. در پی آن نیز بسیاری از برنامه‌ها و بازی‌هایی که در فرایند به‌روزرسانی، رفع خطاها و توجه به هشدارهای امنیتی بازار از رعایت معیارها ناتوان بودند، با هشدار یا حذف روبه‌رو شده‌اند.

بنابر اعلام این پلتفرم، ۳۳ هزار برنامه و بازی جهت رفع مشکل ریسک‌های بالقوه امنیتی یا به‌دلیل عدم رعایت ضوابط بازار، حذف یا تعلیق شدند.

سال گذشته بازار امکان اسکن برنامه‌ها و بازی‌های منتشرشده بر بستر خود با ۱۰ آنتی‌ویروس جهانی را فراهم کرد؛ فرایندی که از پاییز سال ۱۴۰۱ آغاز شده و کاربران این استور اندرویدی می‌توانند از امنیت برنامه یا بازی موردنظرشان، پیش از نصب اطمینان حاصل کنند.

گزارش سال 1401 بازار

بازار مدعی است که کارشناسان، فعال‌سازی سازوکار اسکن و نمایش آن به کاربران را مهم‌ترین دستاورد این پلتفرم می‌دانند.

آن‌طور که در گزارش این اپ‌استور ایرانی آمده، ماهی ۲۰۰ میلیون نصب پس از اسکن با آنتی‌ویروس‌های نمایش‌داده‌شده توسط کاربران بازار به ثبت رسیده است.

پرمصرف‌ترین نسخه اندروید

آن‌طور که در گزارش سال ۱۴۰۱ بازار آمده، اندروید ۱۱ پرمصرف‌ترین نسخه اندروید در سال گذشته بوده است. اندروید ۱۲ و ۱۳ نیز به‌ترتیب بیشترین فراوانی را داشته‌اند.

نسخه های اندروید کاربران بازار

نکته قابل تأمل سهم ۸ درصدی دستگاه‌های مجهز به اندروید ۶ و پایین‌تر از کل کاربران بازار است. به‌نظر می‌رسد شرایط اقتصادی موجب شده که همچنان گوشی‌ها و تبلت‌های قدیمی در میان مردم رواج داشته باشند.

بنابر آخرین آمارها که به اواخر سال ۱۳۹۹ بازمی‌گردد، بازار بیش از ۴۵ میلیون نصب فعال داشته است. بنابراین با یک حساب سرانگشتی، حداقل ۳٫۵ میلیون کاربر این پلتفرم از دستگاه‌های قدیمی اندرویدی استفاده می‌کنند که آن‌ها را از جدیدترین اپ‌ها و بازی‌ها محروم می‌کند.

نسخه کامل گزارش سال ۱۴۰۱ بازار را می‌توانید از اینجا مشاهده کنید.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 205 views بار دسته بندی : تکنولوژی تاريخ : 18 جولای 2023 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها