زومپی رئیس سازمان فناوری اطلاعات: گذرگاه ملی تبادل اطلاعات امسال 5.8 میلیارد تراکنش داشته است - زومپی

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران از رشد ۱۳۲درصدی تراکنش‌های گذرگاه ملی تبادل اطلاعات خبر داد و گفت این گذرگاه امسال ۵٫۸ میلیارد تراکنش داشته است. به گفته خوانساری، ۱۶۸۰ خدمت از سوی بیش از ۷۰۰ بخش دولتی و خصوصی بر بستر این گذرگاه ارائه شده.

«محمد خوانساری»، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، در دومین روز از نهمین نمایشگاه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت تأکید کرد رویکرد آن‌ها، رویکرد دولت به مثابه پلتفرم است؛ رویکردی که مبتنی بر بازبودن، داده‌محوری، خواص شبکه‌ای، متمرکز بر توانمندسازی مردم، انعطاف‌پذیری، چابکی و به‌اشتراک‌گذاری منابع است و در دولت آن را دنبال می‌کنند.

او تأکید کرد در دولت به مثابه سکو یا پلتفرم، به‌دنبال نوآوری، خدمات رقابتی مبتنی بر ارزش‌رسانی بالاتر هستند.

خوانساری همچنین رویکرد سازمان فناوری اطلاعات را مبتنی بر توانمندسازی اقتصاد دیجیتال ایران عنوان کرد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات در ادامه با بیان اینکه بیش از ۹۲ درصد دستگاه‌های دولتی، خدمات مصوب دولتی خود را در پنجره واحد یکپارچه کرده‌اند، به مرکز تبادل اطلاعات اشاره کرد و گفت:

«مرکز تبادل اطلاعات دولت و گذرگاهی که این تبادل سرویس‌های دولت را در بخش‌های مختلف فراهم کند، باید بتواند آن سرویس‌هایی را که بخش خصوصی از دولت نیاز دارد، مثل احراز هویت، پشتیبانی کند.»

رئیس سازمان فناوری اطلاعات

به گفته وی، گذرگاه ملی تبادل اطلاعات در سال گذشته ۲٫۵ میلیارد تراکنش داشته و این رقم امسال به ۵٫۸ میلیارد تراکنش رسیده است: «۳۹۶ دستگاه دولتی و ۳۵۹ بخش خصوصی از آن سرویس می‌گیرند. ۱۶۸۰ خدمت مختلف نیز بر این بستر درحال ارائه است.»

تجربه اجرای کالابرگ الکترونیکی 

خوانساری در ادامه سخنان خود به تجربه کالابرگ که توسط سازمان فناوری اطلاعات آغاز شده است، اشاره کرد و گفت:

«نمونه آن در هرمزگان اجرا شد و ما به‌عنوان ناظر و ارزیاب پروژه از جانب دولت نقش ایفا کردیم. در یک نگاه هوشمندانه، باید اینکه چه افرادی به چه نوع خدماتی نیازمندند، شناسایی شوند و دولت به‌شکل مناسب و هوشمندانه آن را در اختیارشان قرار دهد. این افقی است که می‌توان متصور بود و سامانه‌ها به‌شکل هوشمند به‌جای افراد، وظایف خود را انجام می‌دهند.»

وی همچنین اعلام کرد امسال به دو اپراتور ارائه خدمات دولت به کسب‌وکارها مجوز داده‌اند تا این اپراتورها بتوانند به‌شکل مناسبی، با استفاده از API دولت، نیازهای کسب‌وکارها را رفع کنند: «به‌طور مثال، احراز هویت برای ثبت‌نام خودروی شرکت سایپا از سوی یکی از همین اپراتورها انجام شده است.» 

خوانساری در ادامه به بحث «بانکداری به‌عنوان سرویس» (banking as a service) اشاره کرد و گفت در این حالت زنجیره ارزش بانک تغییر می‌کند و این توانمندی فراهم می‌شود تا سرویس‌ها و خدمات جدید توسط شخص ثالث به‌وجود آیند.

معاون وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه سطح بلوغ فین‌تکی بالاست، اعتقاد دارد این حوزه می‌تواند در سایر حوزه‌های فناوری مورد استفاده باشد.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 314 views بار دسته بندی : تکنولوژی تاريخ : 21 فوریه 2023 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها